Slagroompatroon.nl

© 2007 - 2018
Slagroompatronen

Slagroompatronen effecten bij gebruik

hersenen

Slagroompatronen bevatten een kleine hoeveelheid samengeperst gas, N2O. Wanneer de patroon in het handvat van een slagroomapparaat of een cracker wordt aangedraaid, prikt een punt in het handvat door het dopje heen en ontsnapt het gas met een grote sis.
Maar welk effect heeft het gas in je lichaam?

In het geval van slagroom

Het gas loopt vervolgens in het gebruikte slagroomapparaat en mengt zich met de ongeklopte slagroom. Het resultaat is dat je in 1 keer een liter (door het gas) geklopte verse slagroom tot je beschikking hebt.

Bij recreatief gebruik

Lachgas wordt ook gebruikt als drug. Als je het lachgas van de patroon opvangt in een ballon, dan kan je het gas inhaleren door  in- en uit te ademen via de ballon. Meteen na het inhaleren voel je een sterke roes in je hoofd. Zorg er dus voor dat je zit of ligt.

Je wordt high, opgewekt en vrolijk. Geluid kan anders gaan klinken (een soort echo effect) en je kunt lacherig worden. Het effect doet je er wellicht aan denken of je een beetje aangeschoten bent door het gebruik van alcohol. Alleen dit effect houdt maar een paar minuten aan.

Omdat mensen in- en uitademen in een ballon, kan een zuurstoftekort ontstaan. Dat kan leiden tot flauwvallen, misselijkheid of hoofdpijn. Het is namelijk zo dat waar N2O zich bevindt, er geen zuurstof is. Je hersenen hebben dus eigenlijk wat zuurstof tekort als je een ballon neemt.

hersenen